WAT?!?@?

Nerds Unite is een open data platform in Utrecht waar codehelden en wereldverbeteraars samen komen.

Niet poetsen, maar lullen
Maandelijks wordt er een pizza-bier-avond georganiseerd met presentaties. Dit is altijd op de 3e woensdag van de maand in de Dutch Game Garden in Utrecht. Aanmelden voor een avond kan via facebook of via deze site en wordt zeer gewaardeerd, maar is niet noodzakelijk.

Niet lullen, maar poetsen
Elke kwartaal wordt er een “hackdag” georganiseerd waarbij het de bedoeling is om mooie dingen te maken. Of dit nu apps, datavisualisaties, urban interventions, brainsdumps, beleidsnota’s of subsidieaanvragen zijn, dat maakt niet uit. Zolang open data maar centraal staat.

Het doel van deze dagen is om het onderwerp open data meer zichtbaar te maken op alle denkbare manieren. Om hiervoor ideeën te genereren en uit te werken, bijvoorbeeld:

  • het bedenken, uitwerken en maken van applicaties die voorzien in een bepaalde informatiebehoefte;
  • het uitwerken van ideeën voor data visualisatie, zowel digitaal als analoog (bv. street-art);
  • het mashen van beschikbare data.

Loop je dus al een tijdje rond met een idee à la “Waarom is er geen informatiesite over….”, “Kan de gemeente hier geen iPhone app voor maken?”?
Ben je een informatievreter die grote kluwens data kan structureren? Kan je complexe dingen in een simpel plaatje vatten? Klop je sneller code dan je kunt praten? Zet je je ongebruikte hersencapaciteit graag in om met anderen mee te denken? Snap je hier allemaal niets van, maar lust je wel pizza? Kom dan ook langs!

Nerds Unite is een initiatief van stichting Dat Zou Jij Wel Willen Weten en wordt georganiseerd door Sebastiaan ter Burg en Brenno de Winter.