Nerds Unite! #12 – 16 november 2011 – van hyperlokaal tot interglobaal

Open data vanuit alle verschillende perspectieven bekijken. Dat is het doel dat we met Nerds Unite! voor ogen hebben. En vandaag wordt perspectief wel heel letterlijk genomen: we gaan van hyperlokaal tot interglobaal! Ook de wereldverbeteraars en beleidsmedewerkers van alle niveau’s zullen aan hun trekken komen.

Joost Cassee – Buurtr
Joost Cassee zal de spits afbijten met de presentatie van Buurtr. Buurtr wordt een infrastructuur voor hyperlokale nieuwsvoorziening, sjieke woorden voor:”wat gebeurt er bij jou in de buurt?”. Daarvoor worden ook open data bronnen gebruikt die data bevatten op dat niveau. Buurtr is nu nog in ontwikkeling, maar deze avond krijgen we een exclusieve rondleiding achter de schermen!

Rogier Westerhoff – Deltares
Hierna zal Rogier Westerhoff compleet de andere kant van het spectrum laten zien. Rogier is onderzoeker bij Deltares, een onafhankelijk kennisinstituut en specialistisch adviseur voor deltatechnologie. Hij werkt o.a. aan nationaal en Europees gesubsidieerde projecten waarin wereldwijde satellietdata wordt ingezet voor droogte- en overstromingssignalering. In twee projecten (‘Global Flood Observatory’ en ‘Global Water Scarcity Information Service‘ (eyecandy warning!)) wordt gestreefd om zoveel als mogelijk open data te verspreiden.

Ja, dat lees je goed: zij willen graag de data verspreiden. Daarbij worden ze met de nodige technische en beleidsmatige drempels geconfronteerd. Wat die zijn, dat kan je vanavond allemaal horen. Daarnaast zal hij natuurlijk ook netvliesstrelende technische shizzle van satellietmetingen en voorspellingen laten zien. Waar een nerdhart allemaal niet sneller van gaat kloppen…

Programma
19.00 uur Deur open
19.25 uur Opening door Sebastiaan ter Burg
19.30 uur Presentatie Joost Cassee over Buurtr
20:30 uur Presentatie Rogier Westerhoff over satellietdata
21.30 uur Niet poetsen, wel lullen.
22.30 uur Einde Nerds Unite! #12

Locatie
SETUP: SETUP op de Oudegracht 183, Utrecht.

Facebookers: altijd leuk als je hier aangeeft of je er bij bent.

Alvast voor wat inspiratie: de powers of ten, de videoversie van hyperlokaal tot interglobaal!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>