Nerds Unite! #11 – 19 oktober 2011 19:00 uur – Datajournalistiek

Hoera!
Nerds Unite! is jarig, ze bestaat 1 jaar! Tijd voor een feestje dus. Helaas zonder slingers en champagne, maar wel weer met de vertrouwde pizza’s en blikjes bier. Ook deze keer zitten we weer in de fantastische winkel van SETUP op de Oudegracht 183.

Anne Helmond, digital methods
En natuurlijk hebben we daar ook een gast bij: nieuwe media onderzoeker Anne Helmond. Haar wervelende presentatie bij Hacking Journalism heeft ons hongerig gemaakt naar meer. Naar meer informatie, meer datatools, meer Anne. Zij komt onder andere vertellen over de verschillende Digital Method Tools die zij en anderen gebruiken voor onderzoeksvragen.

Jelle Kamsma
De tweede spreker is bekend! Jelle Kamsma, oftewel de datadigger van NU.nl, zal aan de hand van casussen een kijkje in de keuken van een datajournalist geven. Sinds hij bij NU.nl begonnen is heeft hij de meest uiteenlopende soorten data gevisualiseerd. Wees er dus bij om van hem te horen hoe hij te werk gaat!

Programma
19.00 uur Deur open
19.25 uur Opening door Brenno de Winter (Sebastiaan is bij ‘t Open Government Data Camp)
19.30 uur Presentatie Anne Helmond over Digital Method Tools
20.30 uur Jelle Kamsma over datajournalistiek
21.30 uur Niet poetsen, wel lullen.
22.30 uur Einde Nerds Unite! #11

Locatie
SETUP: SETUP op de Oudegracht 183, Utrecht.

Facebookers kunnen hier weer terecht!

A hack a day…
In de aankondiging van Nerds Unite! #10 heb je het al kunnen lezen: een keer per kwartaal gaan we een hack dag organiseren. De eerste keer wordt op zaterdag 5 november tussen 11:00 en 18:00 uur gehouden in de kleine zaal van Theater Kikker. Deze dag organiseren we in samenwerking met IMPAKT in het kader van het Right to Know Festival.

Wil je je codingskills inzetten voor het goede doel? Heb je zelf ideeën die je op zou willen pakken? Kom dan langs! Wij hebben zelf al enkele projecten waar we aan willen gaan zitten waar we hulp bij kunnen gebruiken. En natuurlijk kan jij bij ons weer hulp inschakelen voor je eigen projecten/ideeën.

Schrijf de datum alvast in je agenda, de concrete informatie hoor je zo snel mogelijk. Houd ook de festival site in de gaten.

DZJWWW site
Het is te leuk om niet te noemen: na twee jaar heeft onze stichting eindelijk een site. Hoe die er uit ziet? Dat Zou Jij Wel Willen Weten… punt NL.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>