Nerds Unite #9: 15 juni 19:30 uur

Van wie is die data nou? En wat mag je er wel en niet mee? Dat zijn soms lastige vragen, want bij het proces van het verzamelen, verwerken, opslaan, interpreteren, distribueren en publiceren – en dat vergeet ik waarschijnlijk nog wat stappen – zijn soms vele verschillende partijen betrokken. Dit maakt het overzicht wie nu degene is die het recht heeft op de data niet altijd duidelijk.

API LIMIT
Als data afnemer, bijvoorbeeld voor je geniale app, kan je daardoor voor verschillende beperkingen komen te staan. Zo kan je geconfronteerd worden met een beperking van het aantal aanroepen dat je mag doen bij een dataleverancier, ook wel api limieten genoemd. De meest bekende api limiet is waarschijnlijk de Fail Whale van Twitter (1) (2). De fail whale is tegelijk ook hét voorbeeld dat een dataleverancier geconfronteerd wordt met beperkingen. Denk bijvoorbeeld aan servercapaciteit, bandbreedte en kosten die erom vragen dat het gebruik van diensten aan banden gelegd wordt.

Help, ik ben verdwaald!
Een gids die de weg weet in dit oerwoud is dus wel handig. En laten wie nu net als spreker hebben bij Nerds Unite! #9: Olivier Oosterbaan is advocaat, gespecialiseerd in auteursrecht (IP) en IT recht. Deze avond duiken we dus niet de diepte in van de bits en bytes, maar gaan we oldskool hardcopy de boeken in. Ja, ook dat is open data!

Locatie

Dutch Game Garden, Neude 5 in Utrecht.

Programma

19.00 uur Deur open
19.25 uur Opening door Sebastiaan ter Burg
19.30 uur Presentatie Olivier Oosterbaan over datarecht
20.00 uur Presentatie lopende projecten en inventarisatie nieuwe projecten
20.20 uur Knutselen/werken aan projecten, kennisuitwisseling, en evaluatie eerste 9 maanden Nerds Unite!
22.30 uur Presentaties resultaten/voortgang
23.00 uur Einde Nerds Unite! #9

Aanmelden

Kom je ook? Laat dat dan even weten in een reactie of via facebook.

Met dank aan…

Nerds Unite! kan plaatsvinden mede door hulp van SETUP Utrecht. De pizz’s en het bier worden mogelijk gemaakt door stichting Dat Zou Jij Wel Willen weten.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>